VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | zimbabwe | Matabeleland North

Zimbabwe - Matabeleland North

Wellicht de bekendste provincie van Zimbabwe is Matabeleland North, vanwege de twee bekendste bezienswaardigheden: de Victoria watervallen en het Hwange National Park. De provincie ligt in het noordwesten van Zimbabwe en de hoofdstad is Lupane. De provincie is vernoemd naar de meerderheid van haar bevolking: de Matabele (of Ndebele). In 1974 werd de provincie Matabeleland gescheiden in een noordelijk en een zuidelijk deel.

De provincie wordt geteisterd door droogte en is mede daardoor minder vruchtbaar dan andere delen van Zimbabwe. Er is echter wel een rijkdom aan bodemschatten te vinden: goud, kalksteen, methaangas, steenkool en hout zijn hier in grote mate aanwezig.

Het grootste en meeste wildrijke park van Zimbabwe, Hwange, grenst aan Botswana en staat vooral bekend vanwege zijn grote hoeveelheid olifanten. De kunstmatig aangelegde drinkplaatsen zijn voor de dieren de enige waterbron in het park. Aanzienlijk meer water stroomt er door de Zambezi rivier, die op de grens tussen Zambia en Zimbabwe de Victoria watervallen vormen.

Bekendste bezienswaardigheden in deze provincie:
* Victoria Falls
* Hwange National Park